#trotsopmezelf

//#trotsopmezelf

#trotsopmezelf

Daarnet overviel me een gevoel van trots. Het toverde een glimlach op mijn gezicht en een vleugje warmte in mijn hart, en verleidde mijn benen tot een vreugdedansje.

Hoezo? Heel simpel. Ik was trots op mezelf omdat ik er weer in geslaagd was mijn huis een poetsbeurt te geven en mijn keuken proper te hebben. Daar kan ik heel erg van genieten! En hoewel het zeker geen prioriteit in mijn leven wegdraagt (lees, ik doe het enkel als het nodig is) was ik er nu dus echt wel trots op. Want er zijn tijden geweest dat het niet zo evident was. Dat het geen keuze was om slechts af en toe te poetsen. In die tijden poetste ik gewoon niet en liet ik de afwas staan, niet omdat ik dat zo wilde, maar omdat ik niet anders kon. Geen greintje fut zat er nog in mij. Niks nada noppes. Van een prioriteitenlijst was zelfs bijna geen sprake meer.

Dus geniet ik er nu extra van dat mijn lijf spontaan in actie komt bij de zonnestralen die ons dezer dagen blij verlichten. En dat mijn ‘geest’ niet domweg alles onder tafel veegt, maar mij de weldaad van trots en dankbaarheid gunt.

Wat maakt jou #trotsopmezelf?

Frouke

2018-06-13T15:30:48+00:00

4 Reacties

 1. Anna berg 6 februari 2018 om 21:41 - Antwoord

  Zo’n poetsvlaag! Of vervelende telefoontjes doen of zo …

 2. Rene Booms 7 februari 2018 om 10:57 - Antwoord

  Leuk onderwerp; Ik kan er erg van genieten om op een dag 9 vd 11 to-do-dingen weg te strepen. Niet alleen praktische, maar vooral juist mentale zaken/verplichtingen.

  De ruimte die dat oplevert voelt magisch!

  • Frouke Vermeulen 7 februari 2018 om 11:16 - Antwoord

   Ik geef toe dat ik soms zelfs dingen die ik al gedaan heb op een briefje schrijf om dan vol voldoening die streep daardoor te kunnen trekken, ook als kleine aanmoediging aan mezelf om de rest nog aan te pakken 🙂 Ja, ruimte… 🙂

Reageer op dit bericht