’t Is weer zover: storm in mijn hoofd!
Eens om de zoveel tijd is het zover, dan flitsen de beelden door mijn hoofd, open ik op één uur tijd meer dan 20 internetbrowsers, lees ik stukken, hoor ik tekst, voel ik bijna letterlijk de neuronen met elkaar verbinding maken, maar kan ik met mijn tintelende vingers de woorden en de ideeën nog niet (precies) vangen. Nieuwe inzichten vermengen zich als in een wervelstorm in een glas met oude bedenkingen, met vers gemaakte stappen voorwaarts, met zich voor de tiende keer aandienende levenslessen. Mijn hoofd zoomed in en dan weer uit, tot ver boven mijn ikje uit. Beelden dienen zich aan van wat ik de afgelopen weken en maanden zag passeren in ontroerende of motiverende filmpjes. Vaak gedeeld via social media, soms gevonden als pareltjes midden in een internet-oester. Mijn archief opent zich en alle blaadjes vliegen op. Ik denk en voel op het ene moment in verdiepingen en in rijen naast elkaar, op zoveel sporen tegelijk en met een snelheid dat de NMBS er een poepie aan kan ruiken, en het andere moment poppen de ideeën als hete popcorn uit een pan. Zo ontstonden de laatse dagen aanzetjes tot blogartikels, beginnende alinea’s van een nieuw boek in wording, Facebook-updates in reserve, hier en daar vang ik flarden op.

20160614_Storminmijnhoofd

Ik tokkel wat gitaar, teken, mail, lees, strijk, zing, repeat en duizend varianten daarop. Uit ervaring weet ik dat ik waarschijnlijk één van de komende dagen met een onweerstaanbare kracht naar mijn computer zal worden gezogen, dat een tekst helder en krachtig op papier zal komen en/of een tekening uit mijn handen zal vloeien. Dan gaat mijn hartslag sneller slaan en dan vergeet ik alles om me heen. Dat is dan ‘het’ moment. Het moment dat het resultaat er is! Ein-de-lijk!! Maar…hoe harder ik focus op dat resultaat, hoe harder ik dàt wil, hoe vager alles wordt. Het is door dit soort proces dat mijn sites, visitekaartjes, blogartikels en andere creaties ontstaan zijn. Op een rijp moment. En niet wanneer ik het mooi in mijn agenda had gepland. Dus probeer ik het in vertrouwen te laten stormen in mijn hoofd, en volg ik ondertussen mijn buikgevoel want dat voelt goed (als het lukt). Dat is niet altijd simpel, want ik vergelijk mezelf nog oh zo vaak met anderen en daar lijkt het vaak zo anders aan toe te gaan, zo ‘normaal’. Daar komt het resultaat er stukken sneller. Of daar is het mogelijk om de creatie stap voor stap te volgen. En als ik mezelf daaraan afmeet, dan gaat de storm liggen met een knal en is het wachten tot hij weer de moed vindt om zich aan te dienen. Mooi wel hoe hij me telkens weer uitnodigt gewoon lekker m’n eigen zelf te zijn…
Herkenbaar?

Grtjs,
Frouke