Ik ben Frouke Vermeulen, bioloog van opleiding en doctor in de wetenschappen. Ik heb die studies gekozen omdat ik als kind al zo ontzettend geboeid was door ‘het leven’. Hoe werkte dat allemaal precies? Hoe is het mogelijk dat als je een zaadje onder de grond stopt dat het dan toch naar boven groeit? Binnen biologie koos ik voor ecologie met zoveel mogelijk vakken uit de fysiologie want ik wilde niet alleen het grote geheel snappen maar ook alle details!

Na mijn studies heb ik een tijdje gewerkt in een milieuadviesbureau op de afdelingen van product stewardship en bodem. Jammer genoeg verloor ik daar in die administratieve mallemolen de feeling met mijn zo geliefde onderwerp: de natuur. Ik versleet mijn broek er op een stoel en werd er ziek van verveling. Ik schreef over deze ervaring het boek ‘Vechten tegen verveling‘ en draaide mijn kar 180° om mijn loopbaan te vervolgen als trainer in soft skills rond de thema’s coachen en leiden.

Uiteindelijk bleek het statuut als zelfstandige mij beter te liggen en dus begon ik in 2013 te werken als coach. Ook daarin miste ik na een aantal jaren het contact met de natuur dus volgde ik de cursus De Kracht van bomen (zelfs twee keer, zo goed vond ik ‘m!) en schoolde ik mij in 2016 bij tot natuurcoach. In datzelfde jaar kwam het Bright Futures project op mijn pad en sloot ik mij aan als coöperant. Sindsdien ben ik er trotse persoonlijke steward van drie kleine projecten. Ik heb er een Terug Naar je Natuur-plek ingericht (die groeit traag maar gestaag), soigneer er ’t Verborgen Hoekske als stilte plek tussen de struiken (zalig om in de zomer te zitten) en ik beheer een stuk grond in het hart van het terrein om er een linde te laten groeien als centrale ontmoetingsplek voor iedereen die het terrein bezoekt.

Naast mijn werk als professioneel ‘bladspiegelaar’ (coach), ben ik actief als Visueel Vertaler, omdat behalve met de natuur het contact met mijn creativiteit uitgeleefd moet worden. Ik teken voor iedereen die visueel wilt weergeven wat hij of zij voelt, zegt of bedoelt, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Mijn honger naar kennis heeft plaats geruimd voor de enorme wijsheid van mijn hart, en mijn liefde voor de natuur is er alleen maar sterker door geworden.