Ik ben een Bladspiegelaar*, een mens, met hart en ziel, gezond boerenverstand en een neus voor natuurlijke (zelf-)reflectie. Ik heb veel diploma’s, die me veel gebracht hebben en er tegelijk niet veel toe doen. Mijn boeiendste opleiding kreeg ik van het leven zelf. Mijn meest waardevolle stages laten zich niet weergeven op een stukje papier. Ze drukten wel een stempel op mijn ‘zijn’. Ze riepen al mijn zielenstukjes samen en zitten verankerd in elke cel van mijn lichaam. Ze weerspiegelen zich in mijn leven van elke dag. Ze openden mijn hart, nog meer, dreven mijn wortels diep de aarde in en lieten me de hemel verkennen, en ver daarbuiten. Ik ben een mens, met hart en ziel.

Als mens voel ik me deel van de natuur en mijn favoriete habitat is het bos, zeker voor een spiegelsessie, vandaar de naam ‘bladspiegeling’. Wat vroeger een coaching of coachsessie heette, zie ik nu als een spiegelsessie of gewoon ‘sessie’, of ontmoeting, of samenzijn. Een voor- of namiddag waarin je door mij of door de bomen, planten, mensen en dieren die ons pad kruisen, gespiegeld wordt, herinnerd of misschien zelfs aangesproken wordt. Aan wat je diep van binnen al lang wist en je gewoon even vergeten was of tijdelijk niet kon zien of voelen.

Ik zie toestanden als bore-out, burn-out, depressie etc. als wanhoopskreten van je ziel. Mentale benaderingen kunnen je mind kalmeren en daarmee ruimte creëren voor rust, of net actie. Naast rationele inzichten is er in mijn sessies vooral ruimte voor gevoelservaringen, zowel fysiek als emotioneel, via al je zintuigen, en begeleid door zang, fluit en drum, de stilte of de geluiden van het leven dat ons omringt.

Onze ziel heeft ons lichaam nodig, om in te wonen, om te zijn, om te…leven. Voelen is dus ontzettend belangrijk om je mens-zijn helemaal te accepteren. Vanaf je kruin tot in de puntjes van je tenen (en eigenlijk ver daarrond). Accepteren, dat is voor mij toelaten. Toelaten dat je leeft, als mens, dat je hier bent en dat er ontiegelijk veel door je heen kan golven. Toelaten wat je voelt. Emoties en energieën, heel subtiel of net van een immense omvang. Deze kunnen een mens al eens naar het hoofd laten vluchten. Jammer, want ze laten alleen maar voelen wat (het) leven écht is. Ze zijn onze levensbron, een bron van inspiratie en verbinding.

Als je bij mij langskomt, dan zie ik je als mens en als ziel. Dan luister en kijk ik naar je. Gewoon, zoals je bent. Dat doe ik heel graag buiten, al wandelend of zittend tussen al wat leeft. Ik laat de vragen boven borrelen die gesteld willen worden. Laat mijn stem vloeien, om je mee te nemen in je lichaam, of op reis. Laat mijn fluiten je ziel, hoofd, hart en buik aligneren, en de drum je verankeren in je bekken.

Je bent helemaal welkom, met heel je zijn. Ja, echt alles. Zelfs als je niet precies kan uitleggen waarom je graag eens langskomt. Ook dan ben je helemaal van harte welkom. Misschien heb je ergens last van, ergens genoeg van, of wil je ergens meer van, of net minder. Misschien wil je gewoon even sparren, zwijgen, lopen, vertoeven in mijn eigen-frequentie.

Het maakt niet uit.

Je bent welkom.

Naast mijn werk als professioneel ‘bladspiegelaar’*, ben ik actief als Visueel Vertaler, omdat behalve met de natuur het contact met mijn creativiteit uitgeleefd moet worden. Ik teken voor iedereen die visueel wilt weergeven wat hij of zij voelt, zegt of bedoelt, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

(*De termen coach, natuurcoach, trainer, sjamaan, … ze resoneren op dit moment niet met me, dus gebruik ik liever Bladspiegelaar, of Medicine Woman.)

Mijn honger naar kennis heeft plaats geruimd voor de enorme wijsheid van mijn hart, en mijn liefde voor de natuur is er alleen maar sterker door geworden.