Als mens en coach ben ik voortdurend in ontwikkeling. Soms verzet ik me er hevig tegen. Oh nee, alweer? Nochtans leerde ik lang geleden al van George Bernard Shaw via mijn lunchbox: ‘Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.’ Over and over again, zo blijkt. Op zich misschien zo gek nog niet aangezien mijn lichaam om de zoveel jaar helemaal uit nieuwe cellen bestaat. Als mijn lichaam dat nodig heeft, dan kan ik me inbeelden dat mijn geest zo nu en dan ook met een software update mag verwend worden.

Dat moment van update, daar ben ik meestal niet zo’n fan van. Ik moet dan eerst allerlei maatregelen treffen (vind ik), één en ander effe ‘on hold’ zetten, categoriseren, defragmenteren, wissen, toevoegen, aanpassen, … Maar eens ik door de weerstand ben, de update zich comfortabel in mijn bovenkamer, hart en buik genesteld heeft, dan opent er zich meestal een nieuw en aantrekkelijk ‘level’ in the game of life.

In de loop van het voorbije jaar vormde zich met stukjes en beetjes mijn project: Terug Naar Je Natuur. In dit project breng ik mijn 3 passies samen: Coaching, Rituelen en Creativiteit, stevig verankerd in de Natuur. Ik ging niet voor niets biologie studeren toen ik 18 was 😉 . De afgelopen maanden sijpelde de drang om de natuur meer in mijn leven te integreren (zowel persoonlijk als professioneel) hier en daar al door. De Natuur Coaching sessies in groep werden geboren, de HB-cirkel werd getest en goedgekeurd, individuele coachsessies werden steeds vaker buiten gereserveerd en de Terug Naar Je Natuur-plek zette voet aan grond op onze gemeenschapsgrond in Veerle-Laakdal. Op creatief vlak organiseerde ik de Open tekendag en bijna dagelijks zet ik me in voor onze gemeenschap (via advies, overleg, een luisterend oor, een tekening, een helpende hand, een creatief idee, …).  Door mijn enthousiasme over onze grond en onze gemeenschap leerde ik via mijn beste vriendin Erika kennen. Erika koesterde een grote wens om een ritueel te doen en was op zoek naar een goeie plek om dat te doen. Die vond ze bij mij, want haar wens sloot naadloos aan bij de mijne. Samen gaven we vorm aan een heel bijzonder evenement: de Nachtwake.

Stap voor stap zal ik mijn coach activiteiten (van bore-outcoach) en mijn creatieve aanbod (van visueel vertaler) steeds verder ontwikkelen zodat ze blijven aansluiten bij wat mijn hart mij ingeeft. Dat zal veranderingen met zich meebrengen waaraan zowel jij als ik vast even zullen moeten wennen. Tot nu toe heb ik van geen enkele update in mijn leven spijt gehad. Wel dat ik sommige zolang uitgesteld heb, dat de hardware crashte, en dat… wil ik graag ten alle tijden voorkomen.

Ga jij mee, Terug Naar Je Natuur?

Grtjs,
Frouke