Het is zaterdag 18 februari en het is heerlijk buiten. Het is vaak heerlijk buiten. Ik weet dan ook al langer dat ik steeds meer de natuur in wil trekken voor mijn coachings. Dat werd voor het eerst heel erg duidelijk in augustus 2016 toen ik de training Natuur Coaching volgde bij Yoke De Wilde op de prachtige Viva Ranch van Viki Broes en Valentijn Docquier (organisatoren van Lim-BO, waar ik in mei 2017 een workshop geef en nog véél meer te beleven valt, kom af en je zal het je niet beklagen).

Een maand later (in september vorig jaar dus) vormde Corporate Rituals de ideale voedingsbodem voor mijn dromen, toen nog inimini klein en vaag bestemd voor ‘ergens in de toekomst’. Om het in de termen van Yoke te zeggen: ik had mijn slaapzaden geselecteerd.

Ondertussen stapte ik in als coöperant in het Bright Futures project en kreeg mijn idee steeds meer levenskracht. Stilaan werden mijn slaapzaden echte droomzaden. Wensen die meer dan graag waarheid wilden worden. Ik diende een voorstel in om een stukje van onze gemeenschapsgrond in Veerle-Heide (Laakdal, Zuiderkempen) te beheren en doopte het ‘Terug Naar Je Natuur-plek’. Na een wintertje broeden en een officiële GO! van mijn mede-coöperanten, borrelde eind deze week plots een kant-en-klaar aanbod naar boven. De Natuur Coaching sessies werden geboren!

Een reeks van coachsessies waarin je samenkomt met een aantal mensen (max. 6) die net als jij op onderzoek willen naar een persoonlijke kwestie of antwoord zoeken op bepaalde vragen. In ongeveer 3 uur tijd doen we een aantal oefeningen die vertrekken vanuit jouw individuele coachvraag en die variëren van voelen of denken tot doen, op jezelf en/of in groep. Steeds in contact met de natuur of met het leven rondom ons als spiegel en wijze raadgever.

Elke Natuur Coaching staat in het teken van een ander thema:

* vrijdag 21 april: van Wens naar Waarheid
* vrijdag 14 juli: van Waarheid naar Wonder
* vrijdag 20 oktober: van Wonder naar Waarde
* vrijdag 19 januari: van Waarde naar Wijsheid

Uiteraard blijf je welkom voor individuele coachsessies. Trek je graag naar buiten? Kies dan voor een Natuurcoaching van 1,5 of 2 uur en reserveer je afspraak via de contact pagina.

Natuurlijk (pun intended 😉 ) zit ik niet stil tot dan. Begin maart trek ik naar Hasselt voor het Symposium hoogsensitiviteit. Ik hoop er velen van jullie te ontmoeten. Kijk uit naar de banner en kom gerust eens langs voor een babbeltje. Ik breng boeken, folders (ja, nieuwe lading laten drukken), de KernTalenten kaartenset én een inspirerende vraag voor je mee.

De volgende dag begint de Week van hoogbegaafdheid, een initiatief van IHBV (NL) om hoogbegaafdheid ‘op de kaart te zetten’ in Nederland en Vlaanderen. In het kader daarvan organiseer ik op zondag 12 maart de HB-cirkel met als thema existentiële depressie. Deze cirkel is reeds volzet, maar heb je interesse om zo’n HB-cirkel in de toekomst bij te wonen, stuur me dan zeker een berichtje.

En nu…nu lokt de het idee van een aankomende lente mij alvast naar buiten! 🙂

Warme groetjes,
Frouke

PS: ik doe niet meer aan nieuwsbrieven en emailadressen verzamelen in aparte programma’s. Ik schrijf graag blogs zo nu en dan, dus komt het nieuws nu op die manier naar jullie toe. Blijf je graag op de hoogte? Abonneer je op de blog. Nieuwsupdates worden met *nieuws* aangegeven zodat je kan selecteren wat je liever wel of niet leest.