Een sessie dicht bij de natuur. Ideaal als je bereid bent de prachtige en soms schijnbaar lastige weg van je hoofd naar je hart te openen, te volgen, te léven.

We kunnen je denker kalmeren en hier en daar een analyse doen, één en ander op een rijtje zetten, inzicht verschaffen.

Maar waar het werkelijk om draait is wat je voelt in je hart.

Wat wil je graag doen?

Het is niet erg dat je het niet weet.

Je hoeft het enkel maar te voelen.

Wat mij betreft is er niets ‘mis’ met jou. Ik som hier dus geen lijstje op van alle gebreken waarmee ik je zou kunnen helpen. Je bent goed zoals je bent. En misschien loopt je leven op dit moment niet helemaal zoals je het liefst zou willen. Wil je daar gewoon eens op een andere manier naar kijken. Of sterker nog, je hebt genoeg gekeken en je wilt nu je gevoel als compas gaan gebruiken.

Als mens voel ik me deel van de natuur en mijn favoriete habitat is het bos, zeker voor een spiegelsessie, vandaar de naam ‘bladspiegeling’. Wat vroeger een coaching of coachsessie heette, zie ik nu als een spiegelsessie of gewoon ‘sessie’, of ontmoeting, of samenzijn. Een voor- of namiddag waarin je door mij of door de bomen, planten, mensen en dieren die ons pad kruisen, gespiegeld wordt, herinnerd of misschien zelfs aangesproken wordt. Aan wat je diep van binnen al lang wist en je gewoon even vergeten was of tijdelijk niet kon zien of voelen.

De focus ligt in mijn sessies op ervaren, op voelen, op (aanwezig) zijn, door gebruik van natuurelementen, stilte, klank, en al onze zintuigen. Er is ruimte voor je vragen en samen onderzoeken we je antwoorden om jouw waarheid te vinden.

Voor een zielvol leven.

Je bent welkom!

Zo intelligent als ons klein verstandje denkt te zijn, zo intelligent is ons wezen werkelijk.

Wil jij ook graag meer tijd in de natuur door te brengen, maar komt het er maar niet van? Mijn ruime ervaring in het werken met mensen heeft me geleerd dat buiten coachen een triple win is. Een wandel- of buiten sessie levert je niet alleen inzichten en antwoorden op, maar ook lichte lichaamsbeweging. Bovendien heeft de natuur de bijzondere gave om je zonder veel omwegen bij de ware kern van je vraag/probleem te brengen. Het gebeurt vaak dat we denken dat A ons probleem is terwijl het in weze B is dat om een oplossing of aanpak vraagt. De natuur spiegelt en symboliseert en verleidt je om uit je hoofd te komen (waar het ongetwijfeld heel erg boeiend is) en brengt je dichter bij je gevoel (wat misschien heel spannend, maar net heel interessant is). Daarnaast is de natuur ook voor mezelf een fijne omgeving waaruit ik energie en inspiratie haal om op jouw noden in te spelen, en waarin ik ook mijn intuïtie volop kan inzetten.

Mijn praktijk te Westerlo is de plaats waar we elkaar ontmoeten. Van hieruit vertrekken we richting de bossen van Westerlo/Averbode of richting Veerle-Laakdal.

Afhankelijk van het weer stemmen we verder af. Een beetje regen of wind deert niet. Tegen de meeste kou kunnen we ons kleden, maar bij stormweer blijven we veilig binnen.

Twijfel je of je bij mij aan het goede adres zit? Neem dan gerust eens contact op.

De precieze locatie bespreken we in onderling overleg. Een afspraak kan je telefonisch reserveren of via het contactformulier.

Klank als helende reisgezel.

Klank

Geluid reist waar woorden soms niet kunnen komen. Het brengt een trilling voort die interageert met de trilling van ons systeem. Op die manier maakt het emoties los, breekt het blokkades af, heelt het kwetsuren, bevrijdt het vreugde, … De melodie en de klanken nodigen je uit helemaal toe te komen in het hier en nu, of net op reis te gaan, naar andere (bewustzijns-)dimensies.

Een steeds groeiende collectie fluiten, waaronder native American High Spirits flutes, de quena (Peru), enkele pentatonische fluiten (Peru) en een drum, worden op intuïtieve wijze ingezet om je proces te ondersteunen waar nodig.

Voluit leven is onze ware leerschool.

Ervaring, opleiding en achtergrond

Op papier ben ik een licentiaat biologie (KUL) en doctor in de wetenschappen (UA), en werkte ik als Visiting Scholar aan Michigan State University (USA) gedurende een jaar. Je ziet, ik heb veel diploma’s, die me veel gebracht hebben en er tegelijk niet veel toe doen. Mijn boeiendste opleiding kreeg ik van het leven zelf. Mijn meest waardevolle stages laten zich niet weergeven op een stukje papier. Ze drukten wel een stempel op mijn ‘zijn’.

Peru

In april 2018 nam ik deel aan een intensieve 10-daagse dieta met plantenmedicijn in de Peruaanse jungle volgens de traditie van de Shipibo-Conibo. Mijn mentor en supervisor tijdens en na dit verblijf is shamaan en coach Peter Rouffa (www.feoras.com). In de loop van 2019 verbleef ik enkele maanden in dit prachtige land en diepte ik mijn shamanistische vaardigheden verder uit onder de begeleiding van een Peruaanse maestro.

Vision Quest

In de zomer van 2017 bracht ik 4 dagen en 4 nachten al vastend in afzondering door in de Belgische Ardennen. Dit ritueel, geheel volgens de Lakota traditie, bracht mij de inzichten en antwoorden die ik nodig had om mijn levenspad verder te bewandelen en de nodige veranderingen vol vertrouwen door te voeren. Mijn mentor en begeleider tijdens deze zware beproeving was shamaan en coach Peter Rouffa (www.feoras.com). Inmiddels begeleidde ik dit ritueel meermaals waardoor de betekenis en kennis hiervan extra verdiept werden. 

Natuurcoaching

In augustus 2016 volgde ik de 5-daagse training Natuur Coaching van Smaragd Training (Smaragdcoaching), op de VivaRanch van Viki Broes (Viva-concept) te Berlaar. Sindsdien integreer ik oefeningen en technieken, gebaseerd en geïnspireerd op de BLOEI©-methode zoals gepubliceerd door Yoke De Wilde, en op de oorspronkelijke medicijnwielen van verschillende volkeren, met mijn kennis uit de coachopleiding die ik volgde bij wijlen Jef Clement (Center for selfmanagement). Diepe dankbaarheid voor de opleiding van Maja Kooistra (De Kracht van Bomen) die zorgde dat alle kennis en vaardigheden stevig verankerd konden worden in een vrij stromend veld van intuïtie.