Een coachingsessie dicht bij de natuur. Ideaal voor mensen die bereid zijn de soms lastige weg van hun hoofd naar hun hart te volgen. De focus ligt op ervaren, op voelen, op (aanwezig) zijn, door gebruik van stilte, klank, en al onze zintuigen. Er is ook ruimte voor je vragen en samen onderzoeken we je antwoorden om jouw waarheid te vinden.

Zo intelligent als ons klein verstandje denkt te zijn, zo intelligent is ons wezen werkelijk.

Individuele natuurcoaching

Wil jij ook graag meer tijd in de natuur door te brengen, maar komt het er maar niet van? Ruim 4 jaar ervaring als coach heeft me geleerd dat buiten coachen een triple win is. Een wandel- of buiten coaching levert je niet alleen inzichten en antwoorden op, maar ook lichte lichaamsbeweging. Bovendien heeft de natuur de bijzondere gave om je zonder veel omwegen bij de ware kern van je vraag/probleem te brengen. Het gebeurt vaak dat we denken dat A ons probleem is terwijl het in weze B is dat om een oplossing of aanpak vraagt. De natuur spiegelt en symboliseert en verleidt je om uit je hoofd te komen (waar het ongetwijfeld heel erg boeiend is) en brengt je dichter bij je gevoel (wat misschien heel spannend, maar net heel interessant is). Daarnaast is de natuur ook voor mezelf als coach een fijne omgeving waaruit ik energie en inspiratie haal om jouw coachproces te optimaliseren, en waarin ik ook mijn intuïtie volop kan inzetten.

Waar? Mijn praktijk te Westerlo is de plaats waar we elkaar ontmoeten. Van hieruit vertrekken voor wandel- of buiten coaching, richting de bossen van Westerlo/Averbode of richting Veerle-Laakdal.

Afhankelijk van het weer stemmen we verder af. Een beetje regen of wind deert niet. Tegen de meeste kou kunnen we ons kleden, maar bij stormweer blijven we veilig binnen.

Thema’s

 • niet je volle potentieel leven
 • niet lekker in je vel zitten
 • verlangen naar meer levensvreugde
 • wensen om je dromen waar te maken
 • oude patronen doorbreken
 • opnieuw contact maken met je gevoel
 • jezelf bevrijden van oordeel
 • jezelf durven zijn en tonen
 • contact maken met je zielenopdracht
 • leren werken met je intuïtie
 • de kracht van je denkmotor laten zakken in het vuur van je hart
 • leren vertrouwen op je buikgevoel
 • balans vinden tussen ratio, emotie, fysiek en spiritualiteit

Twijfel je of je bij mij aan het goede adres zit? Neem dan gerust eens contact op.

Praktisch & reserveren 

De precieze adres gegevens en meer info omtrent de bereikbaarheid en parkeren worden je meegedeeld bij het maken van je afspraak. Een afspraak kan je telefonisch reserveren.

Klank als helende reisgezel.

Klank

Geluid reist waar woorden soms niet kunnen komen. Het brengt een trilling voort die interageert met de trilling van ons systeem. Op die manier maakt het emoties los, breekt het blokkades af, heelt het kwetsuren, bevrijdt het vreugde, … De melodie en de klanken nodigen je uit helemaal toe te komen in het hier en nu, of net op reis te gaan, naar andere (bewustzijns-)dimensies.

Een steeds groeiende collectie fluiten, waaronder native American High Spirits flutes, de quena (Peru), een pentatonische fluit (Peru) en een blokfluit, worden op intuïtieve wijze ingezet om je coach proces te ondersteunen waar nodig.

Helder zien met je ogen gesloten.

Natuur Coaching in kleine groep

Wat? Een coachsessie waarin je samenkomt met een aantal mensen (max. 6) die net als jij op onderzoek willen naar een persoonlijke kwestie of antwoord zoeken op bepaalde vragen. In ongeveer 3 uur tijd doen we een aantal oefeningen die vertrekken vanuit jouw individuele coachvraag en die variëren van voelen of denken tot doen, op jezelf en/of in groep. Steeds in contact met de natuur of met het leven rondom ons als spiegel en wijze raadgever. We zijn de hele tijd buiten, weer of geen weer. In het leven wordt niet alles op een gouden schoteltje aangeboden dus wordt het interessant te kijken hoe we met die wisselende (weers-)omstandigheden om (willen) gaan.

Verloop Na een korte inleiding krijg je de kans jouw intentie helder te krijgen en in de groep te delen. Vervolgens geven we elkaar de ruimte om op onderzoek te gaan. We ontdekken wat de natuur ons naar aanleiding van dit thema te bieden heeft. We sluiten gezamenlijk af in een cirkel zodat je daarna rustig (en/of enthousiast) weer naar huis toe kan.

Waar? Op de gemeenschapsgrond in het Hart van de Merode. Een plek met geschiedenis, een grond met verhaal, waar je uitgenodigd wordt dicht bij jezelf te komen en van daaruit verbinding te maken, met jezelf, met anderen en met de natuur om je heen.

Hoe reserveren? Ken je zelf een aantal geïnteresseerden, contacteer me en we spreken verder af. Of kijk in de agenda om aan te sluiten bij een open groep.

Voluit leven is onze ware leerschool.

Ervaring, opleiding en achtergrond

Peru

In april 2018 nam Frouke deel aan een intensieve 10-daagse dieta met plantenmedicijn in de Peruaanse jungle volgens de traditie van de Shipibo-Conibo. Haar mentor en supervisor tijdens en na haar verblijf is shamaan en coach Peter Rouffa (www.feoras.com). In de loop van 2019 verbleef zij enkele maanden in dit prachtige land en diepte zij haar shamanistische vaardigheden verder uit onder de begeleiding van een Peruaanse maestro.

Vision Quest

In de zomer van 2017 bracht Frouke 4 dagen en 4 nachten al vastend in afzondering door in de Belgische Ardennen. Dit ritueel, geheel volgens de Lakota traditie, bracht haar de inzichten en antwoorden die zij nodig had om haar levenspad verder te bewandelen en de nodige veranderingen vol vertrouwen door te voeren. Haar mentor en begeleider tijdens deze zware beproeving was shamaan en coach Peter Rouffa (www.feoras.com).

Natuurcoaching

In augustus 2016 volgde Frouke Vermeulen de 5-daagse training Natuur Coaching van Smaragd Training (Smaragdcoaching), op de VivaRanch van Viki Broes (Viva-concept) te Berlaar. Sindsdien integreert zij oefeningen en technieken, gebaseerd en geïnspireerd op de BLOEI©-methode zoals gepubliceerd door Yoke De Wilde, en op de oorspronkelijke medicijnwielen van verschillende volkeren, met haar kennis uit de coachopleiding die zij volgde bij Jef Clement (Center for selfmanagement). Diepe dankbaarheid voor de opleiding van Maja Kooistra (De Kracht van Bomen) die zorgde dat alle kennis en vaardigheden stevig verankerd konden worden in een vrij stromend veld van intuïtie.

Bioloog en doctor in de Wetenschappen

Frouke behaalde in 2003 met onderscheiding haar licentiaatsdiploma Biologie aan de KULeuven. In 2009 studeerde zij af als doctor in de Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, terwijl zij als Visiting Scholar onderzoek verrichtte aan Michigan State University (Michigan, USA) gedurende een jaar.