Het eerste wat ik tegen mijn webmaster (Bart Vermeulen, nvdr) zei toen we aan mijn website begonnen, was: “er moet ook een blog bij”. Het laatste dat klaar was alvorens we mijn website konden lanceren, was: “mijn eerste blog-bericht”…

Ik geloof, nu ik erover nadenk, dat het komt omdat ik dat eerste blog-bericht associeerde met hoog gespannen verwachtingen. Ofwel verwachtingen over het blog-bericht zelf, omdat een eerste van eender wat toch altijd een beetje speciaal is. Ofwel omdat er op z’n minst over verwachtingen zou moeten worden gesproken in dat blogbericht, over mijn website, of over mijn binnen-in project. En misschien ben ik daar wel een beetje bang voor. Want als je verwachtingen creëert dan kan het maar twee kanten op. Maar laat ik nu net met binnen-in gestart zijn, omdat ik mijn eigen kant op wil kunnen gaan, mijn eigen weg wil kunnen inslaan.

En dus spring ik vanaf morgen, dinsdag 1 oktober 2013, als het ware in het grote zwarte gat, dan kan ik lekker nog alle kanten op. Hier en daar hangt al een lampje te branden dus helemaal eng is het niet. Bijgevolg schrijf ik vol goede moed mijn eerste blogbericht heel bewust op mijn laatste dag als bediende. (Of is dat nu net ook weer een verwachting? 😉 )