Mijn eerste blogbericht

//Mijn eerste blogbericht

Mijn eerste blogbericht

Het eerste wat ik tegen mijn webmaster (Bart Vermeulen, nvdr) zei toen we aan mijn website begonnen, was: “er moet ook een blog bij”. Het laatste dat klaar was alvorens we mijn website konden lanceren, was: “mijn eerste blog-bericht”…

Ik geloof, nu ik erover nadenk, dat het komt omdat ik dat eerste blog-bericht associeerde met hoog gespannen verwachtingen. Ofwel verwachtingen over het blog-bericht zelf, omdat een eerste van eender wat toch altijd een beetje speciaal is. Ofwel omdat er op z’n minst over verwachtingen zou moeten worden gesproken in dat blogbericht, over mijn website, of over mijn binnen-in project. En misschien ben ik daar wel een beetje bang voor. Want als je verwachtingen creëert dan kan het maar twee kanten op. Maar laat ik nu net met binnen-in gestart zijn, omdat ik mijn eigen kant op wil kunnen gaan, mijn eigen weg wil kunnen inslaan.

En dus spring ik vanaf morgen, dinsdag 1 oktober 2013, als het ware in het grote zwarte gat, dan kan ik lekker nog alle kanten op. Hier en daar hangt al een lampje te branden dus helemaal eng is het niet. Bijgevolg schrijf ik vol goede moed mijn eerste blogbericht heel bewust op mijn laatste dag als bediende. (Of is dat nu net ook weer een verwachting? 😉 )

2013-09-30T09:20:15+00:00

7 Reacties

 1. Peter Ven 8 oktober 2013 om 22:28 - Antwoord

  Dag Frouke,

  Prachtige site, fantastisch idee om er een blog bij ingebouwd te hebben.
  Hier onder schrijf ik even dit, voor de blog lezers.
  Men leven lang is men eigen ik een goed bewaard geheim gebleven, voor mijn eigen ik. Al die jaren opzoek naar mezelf, buiten mezelf. Tot dat ik plots over ander half jaar geleden een artikel over hsp leesde. Een golf van verbazing, erkening, emotie, verdriet, geluk, enz… ging door me heen. De puzzel van de voorbije 43 jaar die plots in elkaar paste … :-). De drang, de honger, de wil, de kracht en het geloof in jezelf die naar boven komt, om met dit geluk iets te doen, overstijgt dan plots al de voorgaande doelen in je leven. Je weet en beseft dat je nu eindelijk aan je leven kunt en zal beginnen. Dus met veel ijver en overgave leesde ik lectuur rond hsp. Maar ook ging ik met evenveel ijver en overgave, opzoek naar de nodige therapeut of hulpverlener rond de begeleiding van mezelf in de erkenning en hoe het plaatje hsp er voor me uitzag. Maar ook vooral met de vraag naar hen, hoe ik te werk kon gaan om er gezwind mee door het leven te gaan.
  Deze zoek tocht duurde en bleef duren. Het was blijbaar niet vanzelf sprekend om een therapeut of iemand hier rond te vinden. Tot plots…!
  Dus Frouke, toen ik onlangs van u hoorde wat je plannen waren, had ik onmiddellijk nieuwe hoop. En had ik tegelijk mijn coach “binnin-in” gevonden. Vanaf nu zal ik dus mijn eigen ik ontdekken en ontbolsteren, om zo ten volle van het leven te proeven en te genieten.
  Dank voor Uw coaching Frouke. Niet alleen aan mij, maar ook aan velen anderen, geven coachen zoals jullie aan ons, onze ik. Onze zoektocht naar onze ware ik, word mede door jullie omgetoverd naar een ontdekkingstocht van onze ware ik.
  Thanks
  peter ven

  • Frouke Vermeulen 9 oktober 2013 om 22:15 - Antwoord

   Wauw Peter, dankjewel voor zoveel mooie woorden!
   Heel fijn dat je je ervaring zo open wil delen.
   Groetjes van binnen-in,
   Frouke

 2. MBM 9 oktober 2013 om 13:33 - Antwoord

  Met de wind in de zeilen en een zachte bries af en toe hoop ik dat je veilig dobbert op de golven Binnen-in.
  Succes!!

 3. Maaike 13 oktober 2013 om 17:32 - Antwoord

  Frouke, proficiat met de start en heel veel succes met de weg die je ingeslaan bent. Ik hoop dat jij en je coachees (bestaat dat eigenlijk?) er heel veel deugd van hebben.
  Groet
  Maaike

 4. Leen 27 november 2013 om 01:32 - Antwoord

  Knap dat je zo’n ommezwaai durft te maken. Ik hoop dat ik ook ooit de moed ga vinden om zo’n grote stappen vooruit te zetten. Nu is het nog beetje bij beetje. Ik vond het vanavond een heel interessante ontmoeting. Veel geluk als coach!

  Groet, Leen

  • Frouke Vermeulen 27 november 2013 om 10:31 - Antwoord

   Dankjewel Leen, heel plezant om te horen!

   grtjs,
   Frouke

   PS: Weet dat ik die grote stappen ook niet in één keer heb genomen maar door een aantal kleine stappen na mekaar…

Reageer op dit bericht