14 april 2014. Ik zat daarnet eventjes stil op mijn stoel. Mijn avond eten was net op en ik zat de dag te overpeinzen. Er kwamen veel gedachten in me op en ik ervoer een gelukzalig gevoel. Het klopte gewoon, mijn leven, dit leven, waar ik zo van hou.

KernTalentenHeel even ging ik met mijn gedachten terug in de tijd. Ongeveer een jaar geleden kwam ik hier wonen na een pijnlijke relatiebreuk. Precies twee jaar geleden zat ik in deze periode al vier weken thuis met een bore-out. Toen zat ik (zoals je kon lezen in een vorig blog-bericht) wel vaker, bijna constant zelfs, stil op een stoel. Het grote verschil is dat er toen niet zo heel veel gedachten in me opkwamen, (of wel, maar dan telkens dezelfde), en dat er van een gelukzalig gevoel toen absoluut geen sprake was…

Ik vraag me af of het verschil nog groter kan zijn tussen toen en nu. Tussen compleet futloos en bruisend van de ideeën. Tussen jezelf waardeloos voelen en het gevoel hebben dat je alles kan. Tussen niet kunnen sporten omdat je lichaam uit elkaar lijkt te vallen en drie dagen na elkaar gaan fietsen dat het een lieve deugd is. Tussen niet weten wat je graag doet en niet weten wat te kiezen van alle dingen die je graag doet.

Ja, er zit nog rek op, het verschil zou nog groter kunnen zijn, er is absoluut nog ruimte voor verbetering. Ruimte waarin ik me nog vitaler, soepeler en meer ontspannen kan voelen. Ruimte waarin ik al mijn KernTalenten(*) aan bod laat komen, zoals mijn artistieke creativiteit die ik nu nog veel te vaak als beloning beschouw in plaats van als levensnoodzakelijk, voor mij. Ruimte om nog beter te leren omgaan met voeding zodat mijn lichaam echt krijgt wat het verdient (want toegegeven, het heeft al serieus afgezien door en voor mij). Ruimte waarin ik mijn hoogsensitiviteit op en top als kracht kan inzetten.

En weet je wat? Ik vind het een heerlijk gevoel, dat die ruimte er nog is, dat ik mezelf nog verder mag ontdekken, dat ik nu al mag delen wat ik te weten ben gekomen. Want echt waar, ik hou van mijn leven en ik zou iedereen dit gevoel willen laten ervaren. Dát is waar het in mijn werk met binnen-in om draait.

En zo eindigt deze maandag, met een plotse herinnering aan een pijnlijke tijd, een tijd die ik ooit echt heb gehaat maar waar ik nu liefdevol naar kan terug kijken.

Groetjes,
Frouke

“Geluk en talent moet je niet ver zoeken, ze zitten binnen-in je!”

 

(*) Heel binnenkort verschijnt er meer informatie over de KernTalenten methode waarmee ik in mijn coaching aan de slag zal gaan. Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf up to date!