KernTalentenanalistencollega’s.

Een woord dat je vast heel wat punten oplevert bij Scrabble. Tenminste, als de tegenpartij het kent en goedkeurt, want het staat niet (nog niet) in de dikke Van Dale (of moet ik zeggen de ronde Van Dale, aka the worldwideweb). Maar ik heb vandaag mogen ervaren hoeveel méér dit woord waard is dan bij een woordspelletje. Het Lindner-hotel in Antwerpen was the place to be. Vol goede moed vertrok ik richting station voor D-day of the year voor KernTalentenanalisten: Terugkom-dag. Heb je geen idéé waar ik het over heb, lees dan even deze informatieve pagina over KernTalenten eerst. Hieronder wil ik met name graag mijn ervaring van vandaag delen en ga ik minder in op de methode zelf.

Hoewel ik al begin 2014 mijn diploma als KernTalentenanalist behaalde, was het voor mij de eerste keer dat ik erbij kon zijn. Terugkom-dag staat in het teken van vieren en verbinden. Op andere momenten tijdens het jaar kunnen we bijscholen en verdiepen. Dus…werden we feestelijk onthaald door CoreTalents op de bovenste verdieping van het hotel. Veel tijd om van het uitzicht te genieten vond ik evenwel niet, want ik heb aanhoudend gepraat met collega analisten die ik sinds lange tijd niet gezien had én met nieuwe mensen. Heerlijk om eindelijk een warm gezicht met fonkelende ogen te kunnen plakken op een Facebook-vriend of LinkedIn-link. Die fonkelende ogen werden niet beneden bij de lift aangeboden op een gouden schaaltje. Nee, die fonkelende ogen die hebben we als analisten allemaal. Sowieso wanneer we met de methode werken in werk dat we vol passie en vuur doen (uiteraard helemaal in lijn met onze sterke KernTalenten). En ze fonkelen eens zo sterk wanneer we onder elkaar samenkomen. Dan kunnen we lekker met nummers gooien (elk KernTalent heeft naast een officiële naam achter de schermen ook een nummer, dat praat wat makkelijker), ervaringen uitwisselen, sparren, ideeën uitwisselen, kruisbestuiven, noem maar op! Het is zo ontzettend fijn om te zien hoe eenzelfde methode, ruim 20 jaar geleden empirisch ontstaan, in zoveel uiteenlopende contexten, op even zoveel mogelijke manieren gebruikt wordt (én werkt).

Als zelfstandig coach en tekenaar werk ik vaak alleen en doorheen de jaren heb ik een fijn netwerk van collega-coaches uitgewerkt. Kleine intervisiegroepjes, collega’s om mee te sparren, samen een training te geven, cliënten aan door te verwijzen etc. Ik heb meerdere sterke KernTalenten die maken dat mijn nood aan sociaal contact groot is. Voldoening is wat je voelt wanneer je aan een behoefte voldoet. Energie is wat je haalt wanneer je met je sterke KernTalenten aan de slag gaat. En vandaag heb ik in een badje van voldoening en energie gezeten, samen met heel veel KernTalentenanalistencollega’s.

Dankbare groetjes,
Frouke

 

PS: vandaag was in nog één heel bijzonder ander opzicht een belangrijke dag. Hieronder alvast een voorproefje van op de Facebook-pagina van collega Ilse Hendrickx. Wij sloegen de handen in elkaar en …tada:

Zoals Ilse zegt, ook bij mij later meer 😉

#geduldiseenschoondeugd