Je KernTalenten zijn als een kaart, een compas. Om je doel te bereiken moet je in actie komen, bewegen, voelen, uitproberen, ondervinden, bijsturen, en soms ook gewoon heel diep inademen en…springen.

KernTalenten heb je niet, je leeft ze

Wat zijn KernTalenten precies?

KernTalenten zijn een weergave van je natuurlijke aard, potentieel én intrinsieke motivatie. Je natuurlijk aard is je karakter of jouw unieke set van persoonlijkheidseigenschappen. Je potentieel is de mogelijkheid in je om iets te kunnen, gebaseerd op je aanleg en je begaafdheid. Op basis van je sterke KernTalenten kan je dus je klassieke talenten ontwikkelen, net als algemene vaardigheden of specifieke competenties. En je intrinsieke motivatie geeft aan met hoeveel “goesting” je die activiteiten uitvoert of onder de knie krijgt.

KernTalenten zitten dus als het ware nog een laagje dieper in je persoonlijkheid dan de klassieke talenten. Ze verklaren waarom je soms een ongelooflijke drive voelt om iets te doen en ze verschaffen inzicht in wat je in je leven best aandacht schenkt zodat je elke dag een voldaan gevoel kan ervaren. KernTalenten kun je beschouwen als jouw persoonlijke collectie “gouden eieren” die je doen schitteren binnen-in, zolang je ze maar koestert!

 

Hoe kan je je KernTalenten ontdekken?

Om je KernTalenten te achterhalen vul je vooraf online een vragenlijst in die je meevoert naar je kindertijd. Op basis van je favoriete speelgoed en de spelletjes die je als 4 tot 12 jarige het liefst speelde bepalen we jouw KernTalenten-profiel. Dat klinkt op het eerste zicht misschien gek maar een kind veruiterlijkt zijn persoonlijkheid in de manier waarop het speelt en sport.

LOGO_CoTa-doorschijnendDe vragenlijst mag dan wel eenvoudig in te vullen zijn, de interpretatie van de antwoorden is dat allerminst. Een KernTalenten Analyse is complex en echt specialistenwerk omdat bij de interpretatie de 23 KernTalenten gecombineerd en gekoppeld worden. Bovendien kan een opgeleid en erkend KernTalenten Analist eventuele foutieve antwoorden in de vragenlijst opsporen en corrigeren. Het resultaat is een uitgebreid persoonlijk verslag met daarin jouw unieke KernTalenten profiel.

Voor wie? Voor iedereen! Voor jezelf dus of voor iemand die je lief is of voor iemand die je graag een positief steuntje in de rug wil geven. Een KernTalenten Analyse kan vanaf de leeftijd van 14 jaar.

Waar kan je terecht voor een KernTalenten Analyse?

Een volledige KernTalenten Analyse is een levenslang geschenk, op voorwaarde dat jouw antwoorden met de juiste finesse en nauwkeurigheid geïnterpreteerd worden en in het kader van jouw levensloop. Dat kan alleen bereikt worden door middel van het persoonlijke diepte-interview.

Sinds augustus 2017 heb ik besloten zelf geen KernTalenten Analyses meer uit te voeren en me toe te leggen op KernTalenten-coaching. Dit betekent concreet dat je je voor een KernTalenten Analyse moet wenden tot één van de KernTalenten analisten die vermeld staan op de website van CoreTalents. Daar kan je zoeken op naam, locatie en thema. Ben je op zoek naar een warme aanbeveling? Mail me dan gerust even via het contactformulier.

 

KernTalenten-coaching

Ik heb me gespecialiseerd in werken met mensen die hun KernTalentenprofiel kennen en die bereid zijn daarmee een stap verder te gaan. Bij een KernTalentenanalyse wordt je emotionele-rationele as druk bezocht. De herinneringen uit je kindertijd roepen emoties op en het inzicht in een stukje van je zijn bevredigt je rationele honger. Ben je op zoek hoe je deze kennis verder in je leven kan integreren? Wil je graag bewuster worden van signalen in je lichaam zodat je steeds scherper kunt voelen wat er bij je past en wat niet? Dan ben je van harte welkom!

 

Individuele natuurcoaching

Mijn ruime ervaring als coach heeft me inmiddels geleerd dat buiten coachen (minstens) een triple win is. Een wandel- of buiten coaching levert je niet alleen inzichten en antwoorden op, maar ook lichte lichaamsbeweging. De natuur heeft de bijzondere gave om je zonder veel omwegen bij de ware kern van je vraag/probleem te brengen. Het gebeurt vaak dat we denken dat A ons probleem is terwijl het in weze B is dat om een oplossing of aanpak vraagt. De natuur spiegelt en symboliseert en verleidt je om uit je hoofd te komen (waar het ongetwijfeld heel erg boeiend is) en brengt je dichter bij je gevoel (wat misschien heel spannend, maar net heel interessant is). Daarnaast is de natuur ook voor mezelf als coach een fijne omgeving waaruit ik energie en inspiratie haal om jouw coachproces te optimaliseren, en waarin ik ook mijn intuïtie volop kan inzetten.

Waar? Mijn praktijk te Westerlo is de plaats waar we elkaar ontmoeten. Van hieruit vertrekken voor wandel- of buiten coaching, richting de bossen van Westerlo/Averbode of richting Veerle-Laakdal.

Afhankelijk van het weer stemmen we verder af. Een beetje regen of wind deert niet. Tegen de meeste kou kunnen we ons kleden, maar bij stormweer blijven we veilig binnen.

Leef je KernTalenten, leef je ziel

Ervaring, opleiding en achtergrond

KernTalenten Analist

Frouke Vermeulen ontdekte de KernTalenten methode via een zeer levendige presentatie van Danielle Krekels van CoreTalents (www.coretalents.be). De methode bood niet alleen inzicht op vlak van bore-out, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid maar vormde ook de perfecte tool waarnaar ze op zoek was om mensen nog beter te kunnen begeleiden en coachen. Ze werd erkend KernTalenten Analist in het voorjaar van 2014. 

KernTalenten Kaartenset

Samen met Ilse Hendrickx (www.kadelink.be) ontwikkelde Frouke de KernTalenten kaartenset (uitsluitend beschikbaar voor mensen die een KernTalenten analyse doen). Na maanden denkwerk en het uittesten van de eerste prototypes ontwierp Frouke de uiteindelijke kaartenset onder haar creatieve naam Visueel Vertaler (www.visueelvertaler.be).

Bore-out & KernTalenten

In 2017 verzorgde Frouke een Masterclass over Bore-out en KernTalenten, georganiseerd door CoreTalents, en uitsluitend voor erkende KernTalenten analisten. Later gaf zij in een aantal Masterclasses over bore-out al haar kennis rond dit onderwerp door aan zowel Vlaamse als Nederlandse collega coaches en therapeuten.