Kast leegmaken én weer vullen!

Het eerste wat vandaag op mijn to do lijstje staat is het leegmaken van mijn voorraadkast. Alles wat in deze eerste 4 weken absoluut niet in aanmerking komt haal ik eruit. Ik vul al snel een grote kartonnen doos en ik krijg het moeilijk. Emotioneel, want al die “producten” hebben veel geld gekost (van voeding denk ik dat we hier technisch gezien niet kunnen spreken aangezien die producten mijn lichaam niet echt voeden, volgens de theorie van het eliminatie-dieet). Ik heb ze zorgvuldig uitgekozen met de beste intenties naar mijn lichaam toe en rekening houdend met de prijs. Ze weggooien kan ik niet, ze weggeven vind ik nog meer dubbel. Als blijkt dat ze niet goed zijn voor mij, dan vind ik het erg lastig om ze aan iemand anders te geven. Ik besluit dus maar om de doos te sluiten en even bij te houden. Er bestaat een kans dat ik de producten nooit meer wil eten en op dat moment zal ik het minder moeilijk hebben om ze weg te werken. Hoe ik dat dan precies zal doen zijn zorgen voor later.

Nu eerst ontbijten en dat doe ik met een vlokkenpapje en een halve appel. Olie doe ik er niet in, omdat ik nog geen koolzaadolie heb en ik niet zeker weet of olijfolie een goed alternatief is. Ik heb die vraag wel onmiddellijk doorgespeeld aan mijn voedingscoach!

Rond 11 uur ben ik vertrokken op winkelronde, met een knapzakje met de andere helft van de appel, wat rijstkoeken en een beetje lactose-vrije boter. Enige tijd later stap ik een beetje teleurgesteld twee biowinkels buiten nadat ik had vastgesteld dat ze niet de producten hadden die ik zocht. Maar met een tas vol groenten kwam ik terug thuis en vol goede moed begon ik aan mijn lunch en aan mijn knapzak voor morgen. Lunch bestond uit kalkoenfilet met gestoofde witloof en witte rijst. Voor morgen heb ik geschilde worteltjes, quinoa-toast met boter, gekookte quinoa met avocado en courgette mee als tussendoortjes, oh ja, en ook rijstkoeken. En voor lunch heb ik witte rijst laten afkoelen en die gemengd met rauwe worteltjes, gele geschilde (!) paprika, olijfjes en uiteraard overal waar mogelijk koolzaadolie.

In totaal ben ik vandaag ongeveer 4 uur bezig geweest met voeding kopen, voorbereiden of klaarmaken. Ik stel vast dat ik het best frustrerend vind dat ik niet toekom aan wat ik voor vandaag gepland had en dat ik daardoor een beetje boos ben op het “eliminatie-dieet”. Dit had ik niet verwacht toen ik er gisteren volmondig “ja!” tegen zei. Toch probeer ik het positief te bekijken, want het is lekker typisch ik om aan iets te beginnen en er dan ook direct volle bak voor te gaan. Die kast had ik ook gerust op een ander moment kunnen leeg halen en inkopen doen had ik ook beter kunnen plannen. Maar ik doe nu eenmaal niets halfslachtig en ik heb gezegd dat ik ging starten dus is het meteen “all the way”. Als ik me daarop concentreer, dan kan ik een sprankeltje trots voelen voor mezelf. Daarbij komt dat ik vandaag ook best gespannen darmen heb gehad. Als dat zou verdwijnen door mijn nieuwe voedingsgewoonte….jeeej!

Is er een verband tussen hooggevoeligheid en voeding?

Aan het eind van de dag maak ik een lijstje met allemaal klachten, dingen die misschien tot klachten gerekend kunnen worden en dingen waarvan ik nooit zou zeggen dat het een klacht is maar wie weet… Een greep uit het klachten-lijstje:

  • Constant honger
  • Hevige buikkrampen bij teveel honger
  • Immense stemmingswisselingen bij teveel honger
  • Winderigheid
  • Hoge frequentie grote boodschappen per dag 🙂

Ik noteer zorgvuldig elke “biep, twitch, niep” die ik vandaag in mijn lichaam opmerk. Dit is het begin van een zeer lichaamsbewuste periode. Ik denk niet dat ik ooit in mijn leven zo bewust bezig ben geweest om mijn eigen lijf te voelen. Ik ben dan ook razend benieuwd wat voor mij de link is tussen hooggevoeligheid en voeding. Hip hoi, we zijn vertrokken!

Benieuwd naar het vervolg? Abonneer je op mijn blog! Vul je email adres in, in het menu rechts. Klik daarna op “Abonneren”.