‘Ik ben het beu.’ Ze zegt het met een lichte stem. Alsof het altijd al zo kristalhelder is geweest en ze enkel nog de evidentie zelve benoemt. Een seconde later lacht ze. Deze had ze niet zien aankomen en ze schrikt zelfs een beetje van het geluid van haar eigen stem. Ook al klinkt ze nog zo zacht en eigen. Of misschien net daarom.

‘Ik ben het beu’, herhaalt ze om het kracht bij te zetten.

‘Ik ben het beu om half wakker te zijn’, zingt ze terwijl ze zich met een pirouette naar het midden van haar woonkamer begeeft. De sierlijke beweging van haar armen maakt ruimte in haar borstkast. Frederieke haalt diep adem, steekt glimlachend haar kin omhoog en draait nog een keer in het rond.

Dromerig denkt ze terug aan toen ze helemaal wakker was. Wat voelde dat goed! Het leven stroomde door haar lichaam, al golvend, als een warme diepblauwe rivier, vol oeroude wijsheid en frisse vreugde, en vibrerend. Ze stelde zichzelf enkel vragen die ertoe deden en voelde zich totaal bevrijd van het oordeel van anderen.

‘Vanaf nu wil ik helemaal wakker zijn’, roept ze vastberaden uit met haar armen breed uitgespreid.

–to be continued–

Frederieke is mijn blog binnen getuimeld. Blijkbaar heeft ze vanalles te vertellen!

Ik ook 🙂 Mijn nieuwe website is bijna klaar en ik kan niet wachten om de overgang van Bore-outcoach naar Bladspiegeling volledig te maken. Als vanzelf greep ik naar het nieuwe logo om de foto te plaatsen en ja, ook al is dit nog een blogpost van Bore-outcoach, toch heb ik het laten staan. Flow, you know 😉

Grtjs,
Frouke

PS: de illustratie voor deze blog is hier verkrijgbaar als wenskaart (A6) en als reprint (klein en medium formaat).