Kaart wordt geladen...

 

Datum/Tijd
zaterdag 16 november 2019
Hele dag

Locatie
Bladspiegeling @ Pucallpa


JUNGLE RETRAITE
Een 10-daagse retraite in de Peruaanse jungle, ook wel ‘dieta’ genaamd. In deze reis verblijf je in de baarmoeder van de aarde. Je ademt er mee met het woud dat de longen vormt van ons bestaan.
De ideale plaats dus voor diepe bezinning, herbronning, een heldere ontmoeting met je ziel. De hele setting geeft je de kans bepaalde helingsprocessen aan te gaan, af te ronden of verder te integreren; emotionele of psychologische blokkades op te ruimen; je fysieke lichaam te reinigen; je potentieel te bevrijden; bepaalde periodes af te sluiten of net aan te vangen; verlies of rouw te verwerken; levenswijsheden dieper te integreren; …
Alleen al het feit om 10 dagen en nachten aanwezig te zijn in de jungle is fantastisch. Voor mij lijkt het alsof je er kan opladen aan de bron. Maar er is meer. De dieta staat in het teken van reiniging van ons lichaam en geest (dus op een fysiek, emotioneel, psychologisch en spiritueel niveau). Daarom zullen we gedurende die 10 dagen een koude thee van medicinale planten drinken die werkzaam zijn oa tegen kanker, voor het versterken van het immuunsysteem, het voorkomen of verzachten van reuma en artritis, het versterken van spieren en botweefsel en het reinigen van ons bloed. Met het drinken van de thee nemen we niet enkel vloeistof tot ons maar ook de spirits van de planten. Bijgevolg is het mogelijk dat we ‘s nachts levendiger dromen zullen hebben of zelfs visioenen krijgen. Ook andere fysieke of spirituele gewaarwordingen zijn mogelijk. Tegelijkertijd beperken we de inname van voedsel in hoeveelheid en ook in samenstelling. Dit vraagt een bijkomende voorbereidig van 2 weken voorafgaand aan onze retraite. Op die manier is je lichaam al zo rein mogelijk voordat je de plantenextracten drinkt en voorkom je hevigere fysieke effecten die dan louter te maken hebben met het elimineren van toxische stoffen uit je lichaam.
Tijdens de retraite verblijf je in je eigen persoonlijke hutje. Deze staan op 30m van elkaar waardoor je voldoende afgezonderd zit om te bezinnen. Het is wel mogelijk elkaar op te zoeken en soms gaan we samen naar een waterval of wassen we ons samen in de rivier. De nadruk ligt echter op je eigen proces. Op de stukken die je wil helen of bestuderen. Op de antwoorden die je zoekt of op het herstellen of versterken van de verbinding tussen jezelf en alles om je heen, en met je ziel.
Bijkomend is er om de dag een ceremonie met plantenmedicijn. Deze ceremonies zijn erop gericht bepaalde stukken los te maken, te helen. Ieder doet dat voor zichzelf, onder begeleiding van de shamaan-facilitator. Je wordt hierin bijgestaan door helende klanken van muziek en met een nazorg en begeleiding van Frouke Vermeulen.

FACILITATORS
De ceremonies gebeuren onder de uiterst vakkundige begeleiding van shamaan-maestro-planten facilitator Wilmer Muñoz Campos en de hemelse klanken van medicijn-muzikant Artur Mena. Tijdens de hele retraite word je als deelnemer begeleid door Frouke Vermeulen.

KOSTEN
Jungle retraite
De kosten voor deze 10-daagse retraite bedragen $1100 + €300. Voor de periode van 16 tot en met 28 november zit hierin inbegrepen: het verblijf (inclusief maaltijden) in het gastenhuis in Pucallpa, het verblijf in de jungle, de plantenthee en het plantenmedicijn, de ceremonies en persoonlijke begeleiding.
We voorzien ook wat extra voor de kookploeg (lokale inwoners) en voor een concert van Artur Mena en zijn band.

Souvenirs en extraatjes
Er is ter plaatse een ruim gamma aan handgemaakte producten te koop. Uiteraard kies je zelf wat je uitgeeft. Een richtlijn kan zijn om ong. € 100 extra te voorzien. Je kan vrij eenvoudig geld afhalen in Pucallpa, al wordt er meestal wel een fee aangerekend door je bankinstelling. Wisselen van dollars naar soles is ook heel eenvoudig ter plaatse.

Vluchten
Vanuit Europa naar Lima en van Lima naar Pucallpa: reken op een totaal dat varieert tussen € 650 en € 1200 (afhankelijk van je vliegvoorkeur en boekingsmoment).

Optionele extra nachten vóór 16 nov of ná 28 nov
Onderweg, bv in Lima (zelf te boeken naar wens), of vooraf of nadien in Pucallpa (extra nachten kunnen geboekt worden in het gastenhuis aan 30 soles per nacht. Let wel, dit is zonder maaltijden, er is een keuken ter beschikking waar je dan lekker vers je eigen potje kunt koken).

INFOMOMENTEN @ Ambachtenstraat 9A, 2260 Westerlo
– zaterdag 8 juni: 10u-12u: aanmelden
– maandag 15 juli: 19u-21u: aanmelden

BESCHIKBARE PLAATSEN
Voor deze jungle retraite zijn max. 10 plaatsen beschikbaar.

AANMELDEN
De dieta staat in het teken van reiniging van ons lichaam en geest (dus op een fysiek, emotioneel, psychologisch en spiritueel niveau). Als je louter op zoek bent naar een (toeristische) ervaring en enkel uit nieuwsgierigheid geinteresseerd bent, dan geloof ik dat andere reizen meer geschikt zullen zijn. In onze groep werken we naar een grote emotionele veiligheid en gaan we serieus met onszelf aan de slag. Dit kan uitsluitend met deelnemers die zich serieus engageren.
Voor iedere deelnemer wordt een intake-gesprek voorzien om de intenties voor deze reis helder te krijgen.

Contacteer me gerust bij vragen en anders van harte welkom op de info-dagen.

Frouke

Inschrijvingen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.