Kaart wordt geladen...

 

Datum/Tijd
maandag 15 juli 2019
19:00 - 21:00

Locatie
Bladspiegeling


Eind 2019, van 16 tot en met 29 november, gaan we op retraite, diep in de jungle van centraal-Peru. Tijdens dit info-moment kom je álles te weten over deze adembenemend mooie reis. De info momenten zijn vrijblijvend en kosteloos, en de plaatsen zijn onbeperkt. Voor de reis zelf zijn er slechts 10 plaatsen beschikbaar.

JUNGLE RETRAITE
Een 10-daagse retraite in de Peruaanse jungle, ook wel ‘dieta’ genaamd. In deze reis verblijf je in de baarmoeder van de aarde. Je ademt er mee met het woud dat de longen vormt van ons bestaan.
De ideale plaats dus voor diepe bezinning, herbronning, een heldere ontmoeting met je ziel. De hele setting geeft je de kans bepaalde helingsprocessen aan te gaan, af te ronden of verder te integreren; emotionele of psychologische blokkades op te ruimen; je fysieke lichaam te reinigen; je potentieel te bevrijden; bepaalde periodes af te sluiten of net aan te vangen; verlies of rouw te verwerken; levenswijsheden dieper te integreren; …
Alleen al het feit om 10 dagen en nachten aanwezig te zijn in de jungle is fantastisch. Voor mij lijkt het alsof je er kan opladen aan de bron. Maar er is meer. De dieta staat in het teken van reiniging van ons lichaam en geest (dus op een fysiek, emotioneel, psychologisch en spiritueel niveau). Daarom zullen we gedurende die 10 dagen een koude thee van medicinale planten drinken die werkzaam zijn oa tegen kanker, voor het versterken van het immuunsysteem, het voorkomen of verzachten van reuma en artritis, het versterken van spieren en botweefsel en het reinigen van ons bloed. Met het drinken van de thee nemen we niet enkel vloeistof tot ons maar ook de spirits van de planten. Bijgevolg is het mogelijk dat we ‘s nachts levendiger dromen zullen hebben of zelfs visioenen krijgen. Ook andere fysieke of spirituele gewaarwordingen zijn mogelijk. Tegelijkertijd beperken we de inname van voedsel in hoeveelheid en ook in samenstelling. Dit vraagt een bijkomende voorbereidig van 2 weken voorafgaand aan onze retraite. Op die manier is je lichaam al zo rein mogelijk voordat je de plantenextracten drinkt en voorkom je hevigere fysieke effecten die dan louter te maken hebben met het elimineren van toxische stoffen uit je lichaam.
Tijdens de retraite verblijf je in je eigen persoonlijke hutje. Deze staan op 30m van elkaar waardoor je voldoende afgezonderd zit om te bezinnen. Het is wel mogelijk elkaar op te zoeken en soms gaan we samen naar een waterval of wassen we ons samen in de rivier. De nadruk ligt echter op je eigen proces. Op de stukken die je wil helen of bestuderen. Op de antwoorden die je zoekt of op het herstellen of versterken van de verbinding tussen jezelf en alles om je heen, en met je ziel.
Bijkomend is er om de dag een ceremonie met plantenmedicijn. Deze ceremonies zijn erop gericht bepaalde stukken los te maken, te helen. Ieder doet dat voor zichzelf, onder begeleiding van de shamaan-facilitator. Je wordt hierin bijgestaan door helende klanken van muziek en met een nazorg en begeleiding van Frouke Vermeulen.

Nu alvast meer lezen over de praktische kant van deze reis? Klik hier.

Wees welkom!
Frouke

Inschrijvingen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.