Kaart wordt geladen...

 

Datum/Tijd
woensdag 29 mei 2019
18:30 - 22:00

Locatie
Bladspiegeling


Fluitworkshop voor pentatonische fluit, zoals de NAF (Native Indian Flute) of de Peruaanse fluit. Dit type fluiten heeft vijf gaten (of zes, en dan is meestal het vierde gat afgedekt met een lapje leer), wat maakt dat de vijf basis tonen in een pentatonische schaal bij elkaar horen. Hierdoor zijn deze fluiten uiterst geschikt om intuïtief te bespelen, zelfs zonder dat je ook maar enige kennis van notenleer hebt.

Voor deze workshop heb ik zes plaatsen beschikbaar voor mensen die zelf (nog) geen fluit hebben, en zes voor mensen die wel al dit soort fluit hebben. Je hebt geen voorkennis van muziek of noten nodig. Enkel de wil om te leren spelen en de liefde voor de klank van dit type fluit.

Je leert een aantal basisprincipes voor het maken van een goede klank en al naargelang de vorderingen van de groep ga je ook naar huis met één of twee eenvoudige deuntjes. Op deze manier beschik je over alles wat je nodig hebt om thuis verder te oefenen en zelf muziek te creëren met dit prachtige instrument.

Er is de mogelijkheid om ter plaatse een Peruaanse fluit met Amazonia-beschilderingen aan te schaffen (€ 100). Zie foto (ander exemplaar). Contacteer me gerust voor meer info hierover.

De workshop gaat door vanaf een minimum van 5 inschrijvingen.

Heel graag tot dan,
Frouke

Inschrijvingen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.