Een verhaal laat zich niet altijd in woorden vertellen. Een visuele vertaling kan bijzonder transformerend en helend werken. Je laat het vertalen door mij, we doen het samen, of ik begeleid je erin. Daarbij maken we gebruik van verschillende materialen.

Beeld als taal van je ziel.

Vertaal je verhaal

Het kan zo’n deugd doen om je verhaal eens voluit te vertellen. Zonder hindernissen, zonder goede raad, tegenvoorbeelden, troost, etc. Helemaal vrij, in alles wat zich aandient.

Het kan ook ontzettend leerrijk zijn om te kijken hoe dit verhaal vorm krijgt in de beeldenwereld. Wat kan/wil je eruit leren? Wat neem je mee? Wat laat je liever achter? Hoe wil je het transformeren? Of gewoon een beeld als herinnering aan dat verhaal. Om te koesteren.

Optie 1: Jij vertelt, ik vertaal. Een knik, een glimlach, een woord…ter aanmoediging van jouw woordenstroom. Meer als meer nodig is om je verhaal naar boven te halen. Minder als je verhaal stroomt en helemaal ontvangen kan worden.

Optie 2: Jij vertelt, we vertalen samen. Samen is soms leuker, geeft meer moed, geeft steun, houvast. Je hoeft het niet alleen te doen. Het kan wel, als het goed is.

Optie 3: Je vertelt je verhaal in beelden, die je zelf creëert. Ik medieer/faciliteer, zodat er ruimte ontstaat waarbinnen jij jouw ding kunt doen, in woord, in beeld.

Waar? In mijn praktijk te Westerlo, op onze gemeenschapsgrond in het hart van de Merode (Veerle-Laakdal), of een plek naar keuze (bv. bij jou thuis indien je door omstandigheden minder mobiel bent of gewoon omdat die plek een bijzondere betekenis voor je heeft). Bij verplaatsing reken ik een kilometervergoeding van € 0,34/km (voor particulieren) en € 0,41 (indien zakelijk verrekend). Alle prijzen zijn incl. BTW.

Thema’s

 • niet je volle potentieel leven
 • niet lekker in je vel zitten
 • verlangen naar meer levensvreugde
 • wensen om je dromen waar te maken
 • oude patronen doorbreken
 • opnieuw contact maken met je gevoel
 • jezelf bevrijden van oordeel
 • jezelf durven zijn en tonen
 • contact maken met je zielenopdracht
 • leren werken met je intuïtie
 • de kracht van je denkmotor laten zakken in het vuur van je hart
 • leren vertrouwen op je buikgevoel
 • balans vinden tussen ratio, emotie, fysiek en spiritualiteit

Twijfel je of je bij mij aan het goede adres zit? Neem dan gerust eens contact op.

Praktisch & reserveren 

De precieze adres gegevens en meer info omtrent de bereikbaarheid en parkeren worden je meegedeeld bij het maken van je afspraak. Een afspraak kan je telefonisch reserveren.

Kleuren als emoties.

Ervaring, opleiding en achtergrond

Visueel Vertaler

Sinds 2015 is Frouke Vermeulen actief als Visueel Vertaler. Haar creativiteit manifesteerde zich de voorbije jaren in de vorm van een uitgebreide reeks wenskaarten, reprints en notitieboekjes in haar webshop Fernia, verschillende workshops Visueel Vertalen voor particulieren en professionelen, en tal van klantenopdrachten zoals live visuele verslaggeving, op-maat tekenwerk voor websites, brochures en boeken, en het ontwerpen van geboortekaartjes. Portfolio en projecten in de kijker.

Babbel in beeld

In samenwerking met Kurt Turelinckx richtte Frouke ‘Babbel in beeld’ op. Een project waarbij zij het levensverhaal van levenswijze mensen in beeld brengen. Kurt babbelt en Frouke tekent. Meer info via Visueel Vertaler.

Architecturale vorming & tekenacademie

Tot haar grote geluk kreeg Frouke de kans om op de middelbare school Kunstonderwijs te volgen (SJC Aarschot). Ze studeerde met succes af in de richting Architecturale vorming. Behalve op school kon ook de tekenacademie (Herentals) op haar jarenlange enthousiaste inzet rekenen.