Een vleugje humor kan van tijd tot tijd wonderen doen. Zeker als het goed gebracht wordt. Het is een medium waarmee je de zwaarste onderwerpen toch licht verteerbaar kan maken zodat ze meer mensen bereiken. Humor creëert de kleine opening die essentieel is om een taboe te doorbreken. Comedy is een vak. Dat doe je dus niet zomaar eventjes. En Arnout Van Den Bossche heeft dat goed begrepen. Voor zijn nieuwste theatershow ‘Burn-out voor beginners‘ verdiepte hij zich in de thema’s burn-out en bore-out. Hij trok het land door, gewapend met een camera en een blad vol vragen. Op zoek naar antwoorden die hem konden helpen net die zaken in zijn show aan bod te laten komen die kunnen bijdragen aan een informatieve, rake en grappige theatershow.

Absoluut hilarisch is het feit dat ik jarenlang de minuten heb zitten aftellen op mijn werk, maar ook thuis en dat ik daardoor ziek geworden ben, een boek schreef, dat Arnout vervolgens bestelde waardoor we in contact gekomen zijn en hij vervolgens voorstelde mij te interviewen en dat ik eind november één minuut -ja, je leest het goed, één minuut!!- te laat was ik voor de show van Arnout. Hij speelde in de Arenbergschouwburg in Antwerpen en ik had kaartjes gekregen. Twee. Voor mijn lief en ik. Eén volle minuut stonden we te laat aan de receptie en we mochten er niet meer bij. Want…zo verklaarde de dame ernstig (van humor was geen sprake hier), daarvoor zouden we over het podium moeten. Dat leek ons niet zo’n probleem, eerlijk gezegd. Mijn lief had nog gegrapt toen we thuis vertrokken: ‘Ik heb een mooi paar sokken aangetrokken, zie dat we daar op het podium worden geroepen.’ Maar voor de receptie-dame was het uitgesloten. Ik slikte mijn tranen weg en mijn lief nam mij mee voor een troostprijs in de stad.

Ik heb alvast nieuwe kaartjes besteld, voor mei 2017 (Karma is a b****). Wil je ook gaan kijken? Wacht dan geen minuut langer, want alle shows zijn bijna uitverkocht!